Monday, 31 December 2012

selAmat tAhun bAru =)

   assalamualaikum semua..cak-cak..*seronok bunyinya* haha..mana taknya sebab harini dah last day pada tahun nie..wah-wah..cepat je masa berlalu kan..pejam celik,pejam celik dah habis setahun..sebenarnya dalam gembira ada jugak rasa sedih sikit sebab dalam masa setahun nie macam-macam dugaan kita lalui...ada yang sedih,gembira,duka dan macam-macam lagi la..btw, SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU :) dan semoga tahun nie kita mempunyai azam untuk lebih berjaya dalam hidup dan terus maju dan semoga kita mencapai azam tersebut..



semoga tahun baru ini memberi kita semangat dan kekuatan untuk terus menikmati hidup ini dengan gembira..*amboi ayat* hukhuk..semoga tahun 2012 menjadi kenangan yang manis dan indah dalam hidup kita dan syida harap semoga korang gembira untuk menyambut tahun baru nie..okay, sebenarnya syida ada buat video untuk kawan-kawan syida and harap korang enjoy..

let's see "horeyy" haha


video

syida bersyukur sangat sebab ada kawan yang gila-gila macam korang *aishh mulut ni* haha..gurau jela..*macam x biasa pulak* kahkah..video ni syida buat khas untung korang tau..*dengan bangga* and syida harap korang still menjadi kawan syida selamanya dan harap persahabatan ini kekal :)






setakat sini dulu la entry syida harini..dan syida nak minta maaf kalau tersalah tulis or terkasar bahasa sepanjang dalam dunia blogger nie..harap korang maafkan..dan semoga korang lebih gembira tahun depan dan mencapai azam korang..syida jugak nak minta maaf dekat member syida kalau banyak sakitkan or buat korang kecik hati sepanjang syida jadi kawan korang :)) Selamat tinggal 2012..Terlalu banyak kenanganku dalam tahun ni .. Ade yang manis , ade yang pahit , susah untuk dilupakan... 2013 , please be nice to me :)D




Tuesday, 25 December 2012

hati yAng terluka ~

                                   assalamualaikum..* tak jawab dosa*haha..ngade pulak aku nie..okey..berbaringnya saya di atas katil pada pagi ini sebeb nak buat entry pasal 'COUPLE" huh ? wah-wah ayat..okey-2..sebenarnya syida pun tak tahu yang sekarang ni musim PUTUS atau BREAK katanya..hah ? *ape aku merapu ni* ..setahu aku musim bauh hujung tahun nie..hahah..* tak lawak syida* hurmm.. yela aku tengok ramai yang bercinta putus di tengah jalan..amboii..boleh pulak kat tengah jalan tuh..pergi lah tepi sikit..huhu.*abaikan lawak yang tak berapa lawak tu*..





ramai member aku cakap yang dorang tak de sefahaman la..apelah..aku pun tak tahu la..banyak sangat masalah katanya,,okey..sebenarnya syida pun bukan pandai sangat bab nie..*pengalaman pun xde* haha..wuekk..memang ;ah tak semua orang boleh terima kita seadanya dan boleh terima kelemahan kita..tapi.. kalau dah sayang dekat seseorang tu kita memang..opss *WAJIB* terima kelemahan dan kekurangan seseorang tu ..tiada sesiapa yang dalam dunia nie sempurna..tetapi kita boleh menyempurnakan sesuatu itu dengan cara yang sempurna..




kepada member syida yang tengah frust or meroyan macam orang gila tu..*mulut takade insuran* tak payah lah nak menangis beria-ria sangat..*untung sape jadi kawan aku* haha,..walaupun tiada sesiapa disisi kita tetapi ingatlah bahawa Allah sentiasa ada untuk temani kita :)p mungkin yang sebelum nie bukan orang yang betul yang korang pilih..mungkin Allah nak uji tahap kesabaran korang tu..



yaa..aku tahu korang mesti akan cakap..'memang lah bukan kau yang ade kat tempat aku" ayat paling famous time member aku tengah marah..memang lah aku bukan kat tempat korang tapi aku akan selalu ade kat sisi korang walau macam mane pun sebab aku tak nak kawan aku yang comel ,cantek lagi menawan nie menangis macam orang gila meroyan tepi jalan..*aisyemen mulut nie* haha..memang bukan mudah kita nak melupakan seseorang yang pernah hadir dalam hidup kita dan mempunyai tempat yang istimewa dihati kita..tetapi ingatlah mungkin Allah dah ade pilihan yang lagi baik dan terbaik untuk korang..



walau apa pun yang terjadi..kita kena redha dan terima dengan hati yang terbuka dan ikhlas,.ingatlah Allah sentiasa ada untuk orang yang bersabar..okay..sampai sinilah entry syida dulu ea..lain kita pot-pet lagi ea..kepada yang baru putus cinta tu ingatlah..janganlah sesekali kita putus cinta terhadap Allah kerana itulah sebaik-baik cinta yang ada :) 



Sunday, 2 December 2012

nOthing can say ~

salam..hai semua..hello-2..eerrmm lme jgak x update kan..* x de lme mne pon*..actually harini x tau nak citer psal ape..yela dah cuti-2 nie duduk rumah pun bosan la *kebosanan melanda diriku* haha.. yela nak kuar plak hujan x menentu kan..asal nk kuar je mesti kne batalkan niat tu sebab hujan..*macam taknak kasi keluar jer*


dah tak de keje..keje tagkap gambar jela *muka cover ayu* haha..memang ayu pun kan ?? *perasan jap* kihkih...
actually ni baru blik rumah orang kenduri kahwin..maklumlah time cuti sekolah nie,,semua beratur nak naik pelamin je kan ? haha,,smoga berbahagia and kekal sampai ke anak cucu dan ke akhir hayat..amin~




sebenarnya..ada satu perkara yang sakitkan hati aku nie,,nak tahu ? *biar aku sorg jela*.. yela bak kata orang 'telajak perahu boleh diundur,tapi telajak kata badan binasa' memang l;ah tak semua orang perfect tapi jangan lah kita merasa diri kita perfect sampai nak mengata orang lain :p orang lain pun ada perasaan,jangan ingat diri kau bagus sangat..'NOTHING PERFECT IN THE WORLD' !!

aissshh..sabar jela aku..kalau tak dah lame kena wacha dgn aku nie..*macam berani je* haha..'setiap hari ada yang diajar dan mengajar agar kita tidak menjadi kurang ajar' *take note please* perangai awak tu boleh buat orang lain sakit hati..