Monday, 31 December 2012

selAmat tAhun bAru =)

   assalamualaikum semua..cak-cak..*seronok bunyinya* haha..mana taknya sebab harini dah last day pada tahun nie..wah-wah..cepat je masa berlalu kan..pejam celik,pejam celik dah habis setahun..sebenarnya dalam gembira ada jugak rasa sedih sikit sebab dalam masa setahun nie macam-macam dugaan kita lalui...ada yang sedih,gembira,duka dan macam-macam lagi la..btw, SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU :) dan semoga tahun nie kita mempunyai azam untuk lebih berjaya dalam hidup dan terus maju dan semoga kita mencapai azam tersebut..



semoga tahun baru ini memberi kita semangat dan kekuatan untuk terus menikmati hidup ini dengan gembira..*amboi ayat* hukhuk..semoga tahun 2012 menjadi kenangan yang manis dan indah dalam hidup kita dan syida harap semoga korang gembira untuk menyambut tahun baru nie..okay, sebenarnya syida ada buat video untuk kawan-kawan syida and harap korang enjoy..

let's see "horeyy" haha


video

syida bersyukur sangat sebab ada kawan yang gila-gila macam korang *aishh mulut ni* haha..gurau jela..*macam x biasa pulak* kahkah..video ni syida buat khas untung korang tau..*dengan bangga* and syida harap korang still menjadi kawan syida selamanya dan harap persahabatan ini kekal :)






setakat sini dulu la entry syida harini..dan syida nak minta maaf kalau tersalah tulis or terkasar bahasa sepanjang dalam dunia blogger nie..harap korang maafkan..dan semoga korang lebih gembira tahun depan dan mencapai azam korang..syida jugak nak minta maaf dekat member syida kalau banyak sakitkan or buat korang kecik hati sepanjang syida jadi kawan korang :)) Selamat tinggal 2012..Terlalu banyak kenanganku dalam tahun ni .. Ade yang manis , ade yang pahit , susah untuk dilupakan... 2013 , please be nice to me :)D




Tuesday, 25 December 2012

hati yAng terluka ~

                                   assalamualaikum..* tak jawab dosa*haha..ngade pulak aku nie..okey..berbaringnya saya di atas katil pada pagi ini sebeb nak buat entry pasal 'COUPLE" huh ? wah-wah ayat..okey-2..sebenarnya syida pun tak tahu yang sekarang ni musim PUTUS atau BREAK katanya..hah ? *ape aku merapu ni* ..setahu aku musim bauh hujung tahun nie..hahah..* tak lawak syida* hurmm.. yela aku tengok ramai yang bercinta putus di tengah jalan..amboii..boleh pulak kat tengah jalan tuh..pergi lah tepi sikit..huhu.*abaikan lawak yang tak berapa lawak tu*..





ramai member aku cakap yang dorang tak de sefahaman la..apelah..aku pun tak tahu la..banyak sangat masalah katanya,,okey..sebenarnya syida pun bukan pandai sangat bab nie..*pengalaman pun xde* haha..wuekk..memang ;ah tak semua orang boleh terima kita seadanya dan boleh terima kelemahan kita..tapi.. kalau dah sayang dekat seseorang tu kita memang..opss *WAJIB* terima kelemahan dan kekurangan seseorang tu ..tiada sesiapa yang dalam dunia nie sempurna..tetapi kita boleh menyempurnakan sesuatu itu dengan cara yang sempurna..




kepada member syida yang tengah frust or meroyan macam orang gila tu..*mulut takade insuran* tak payah lah nak menangis beria-ria sangat..*untung sape jadi kawan aku* haha,..walaupun tiada sesiapa disisi kita tetapi ingatlah bahawa Allah sentiasa ada untuk temani kita :)p mungkin yang sebelum nie bukan orang yang betul yang korang pilih..mungkin Allah nak uji tahap kesabaran korang tu..



yaa..aku tahu korang mesti akan cakap..'memang lah bukan kau yang ade kat tempat aku" ayat paling famous time member aku tengah marah..memang lah aku bukan kat tempat korang tapi aku akan selalu ade kat sisi korang walau macam mane pun sebab aku tak nak kawan aku yang comel ,cantek lagi menawan nie menangis macam orang gila meroyan tepi jalan..*aisyemen mulut nie* haha..memang bukan mudah kita nak melupakan seseorang yang pernah hadir dalam hidup kita dan mempunyai tempat yang istimewa dihati kita..tetapi ingatlah mungkin Allah dah ade pilihan yang lagi baik dan terbaik untuk korang..



walau apa pun yang terjadi..kita kena redha dan terima dengan hati yang terbuka dan ikhlas,.ingatlah Allah sentiasa ada untuk orang yang bersabar..okay..sampai sinilah entry syida dulu ea..lain kita pot-pet lagi ea..kepada yang baru putus cinta tu ingatlah..janganlah sesekali kita putus cinta terhadap Allah kerana itulah sebaik-baik cinta yang ada :) 



Sunday, 2 December 2012

nOthing can say ~

salam..hai semua..hello-2..eerrmm lme jgak x update kan..* x de lme mne pon*..actually harini x tau nak citer psal ape..yela dah cuti-2 nie duduk rumah pun bosan la *kebosanan melanda diriku* haha.. yela nak kuar plak hujan x menentu kan..asal nk kuar je mesti kne batalkan niat tu sebab hujan..*macam taknak kasi keluar jer*


dah tak de keje..keje tagkap gambar jela *muka cover ayu* haha..memang ayu pun kan ?? *perasan jap* kihkih...
actually ni baru blik rumah orang kenduri kahwin..maklumlah time cuti sekolah nie,,semua beratur nak naik pelamin je kan ? haha,,smoga berbahagia and kekal sampai ke anak cucu dan ke akhir hayat..amin~




sebenarnya..ada satu perkara yang sakitkan hati aku nie,,nak tahu ? *biar aku sorg jela*.. yela bak kata orang 'telajak perahu boleh diundur,tapi telajak kata badan binasa' memang l;ah tak semua orang perfect tapi jangan lah kita merasa diri kita perfect sampai nak mengata orang lain :p orang lain pun ada perasaan,jangan ingat diri kau bagus sangat..'NOTHING PERFECT IN THE WORLD' !!

aissshh..sabar jela aku..kalau tak dah lame kena wacha dgn aku nie..*macam berani je* haha..'setiap hari ada yang diajar dan mengajar agar kita tidak menjadi kurang ajar' *take note please* perangai awak tu boleh buat orang lain sakit hati..






Tuesday, 27 November 2012

                                                             assalamualaikum
                                                       PEACE(Y)*senyum skit*

harini syida nk cter psal makanan..yeah...btol tu mesti korang semua kenyang kan musim buah nie..*gile x kanyang* haha  yelakan asyik melantak jer..lagi-2 sekarang ni tengah musim durian and rambutan..habislah HANTU DURIAN akan kenyang bulan nie..hehehe..






Wah-wah tengok durian kat pic atas nie...*terliur x*?? haha..saje je memang nak korg terliur pun..hehe..lagi kalau dapat durian KING D-24..perrhhh..sumpah TERBAIK GILERR..bagi yang x suka durian tu,seriously syida cakap korg memang rugi gila-2 la..kihkihkih :)





baru-baru syida balik kampung..guesst what ??*main teka-teki plak dahh* kampung syida tengah musim buah rambutan and durian..wahhhh..bahagialah aku duduk kat sini..yelah asyik melantak makanan favourite aku..lagi-2 durian..perhh..kat kampung pun tak ramai yang suka durian..yang HANTU nyer pun aku sorg jer,.memang selamat la kan x de pesaing..haha..habis aku kendurikan semua buah yang ada..takut kempunan pulak nanti dah balik rumah :) *memang kempunan la jawabnyer*..tapi jangan nak makan OVER plak takut nanti lain plak penyakit yang datang..




ok guys..thanks for read my entry :) hope korang enjoy musim buah-buahan nie..yummy !!


Tuesday, 30 October 2012

rAya aiDilAdha~

                            assalamualaikum smua...today syida nak post psal raya haji yang baru je berakhir smalam kan ?? so,syida harap korg enjoy laa..yela kte enjoy dengan makan daging banyak-2...hahaha..yang x boleh tuu jangan nak lahap je ea..nnti dah skit bru tahu..btw,yang boleh makan tu pon igt-2 la jgak orang blakang..jangan nk Muntah Darah sorg jee...haha..



haa..tgk gambar atas nie..sbenarnyer kat rumah syida pun dorg ade wat korban jgak..so,syida pun join la jgak kan..time ni dorg tgh tumbangkan lembu..haa igt snang k nk tumbang lembu ?? lagi klu dpt lembu yang liar nie..huh,,abisla smua energy kan..hehe..kteorg wt korban utk together-2 kan family yang jauh-jauh utk eratkan silaturahim la katakan..


yang makcik-makcik plak..ape lagi ?? bahagian masak la jawabnyer..yela dah tua-2 ni kan..msti dah byk experience kan..?? byk k??huhu..dorg tgh nak sediakan mkanan tghari utk org mkan la kan..x tau la sdap k x??nnti kte rase sme-2 ea...haha..tapi ape yang penting bak kata WONDERPETS 'kerjasama'..haha


ni smua orang dok  busy nak selesaikan tugasan yang diberi..bgus btol dorg ni kan...huh..smangat yang tinggi,..tapi klu dapat sekali-sekala berkumpul dengan family memang best glea...yela sahari pun x ckup nak cerita psal hal masing-masing..tapi,sambil pot-pet pun keje jalan jgak..yeah..sampai sini dlu ea post utk harini..maybe lain kli syida post lagi..bye-2 smua..SelamatHari RayaAidiladha..:)








Wednesday, 17 October 2012

~birthday My Niece :))

                      asalamualaikum semua...syida here..haha..ok..harini nak cter psal anak buah yang kiut miut lagi comel gile tuuu..sabtu hari tu genap 2 tahun dah dye..btw,namanya LAILA FITRATULLAH BALQIS..nme x nk panjang lg kan ??biase laa tuu..name bdak skrg nk vouge jer..kteorg wt celebration utk die ..yela nk wt surprise x terkejut pun...hahaha



ni la anak buah kesayanganku..love u 'shima' :)

happy giler dye time kteorg wt birtday dye..untunglah jadi bak kecik..miss my time...


yummy..coklat kek for you my little niece..makan puas-2 ea..

kek pun da lagi besar dri birtday girl...haha..yela birtday girl kecik sangat...senyum melebar je bdak nie...mntang-2 orang nk amk pic..prosing x nk baik lagi..yela da jdi macam makcik dye la nie,..pantang tgk camera...haha




satu ungkapan yang ditulis diatas belon..'I LOVE U'..x de keje cari keje la niee...saja je nk hias belon mengikut kreativiti yang x berapa kreatif nie kan..haha..btw,cantik kan ??tahu da tuu..





wish you happy birtday balqis..hope you grow up with a good girl and good attitude and be the best among best because you're the best,..hope so..i really hope u become a good girl and be the precious muslimah ..amin..

Saturday, 22 September 2012

~awesome day~

                            assalamualaikum semua,,.apa khabar?? harap-harap sihat belaka la smua..harini syida happy gila-2 sampai x terkata kot..haha..nk tahu kenape x?? sbb mr.capital S belanje syida makan,,haha..mesti bg korg perkara biase kan?? tpi bg aku itu luar biase kowt..yela bkan slalu blh mntk org blanje..da la mke 2..adoyai..cair la klu pompuan tgok..tu la yg sampai dye bru blanje mkan da kecoh macam nie..haha..bahagia..biarlah kan..ape pun aq rase happy glea harini..setiep cerita akan berakhir dengan 'happy ending' tapi jika bukan itu yang berakhir bemakna cerita itu bukan 'the end'...setiap insan berhak untuk bahagia dan setiap kebahagiaan berhak dimiliki oleh setiap insan..so,,to be honest..aq mmg gila-2 sikit harini sbb da demam angau nie..hahaha...

Monday, 27 August 2012

~SelAmat bErAya~

                                  assalamualiakum semua..mesti smua dalam mood raye lagi kann..yela beraye ade sebulan,gila ko x excite..haha..okayy-2 ..mesti ramai yang tengah busy dgn OPEN HOUSE kann
??jgn lpe jmput syida skali tau..hehe..mlebih plakk..

syida pun nak ambil kesempatan ni utk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR&BATIN yerrr..klau ade kata-2 yg menyakitkan hati 2 harap maaf la yerr,,.dan nk minta ampun dri hujung rambut sampai kaki ea..


Oppss..duit raye??ahaha nk duit raye meh la dtg rumah,.x kan duit raye nk bank in kowt..hehe..okayy btw..harap korg happy-2 jer raye nie..maafkan la org yg kte benci sekian lame tuu..


Wednesday, 11 July 2012

~festIvAl flOrA pUtrAjayA~

                                                            assalamualaikum...
hari ni syida nk wt entry psal festival flora kt putrajaya..da habis pun kan?? korg prgi x? yg prgi 2 untunglah..yg x g 2 pun x de la rugi mne..x pyh sdh-2...ok yg prgi 2 mesti sronok kan...yela teruja tgok bot-2 dihiasi pelbagai jenis flora..



mmg cantik dan sungguh mengagumkan,..


mmg cantik kan..yela klu x cantik aq pun xdtg..haha


akaq aq nie amk gmr pun x gthu..malu la..haha tpi gmbr ni cantik jgak..haha prasan jap ..



yg x sempat nk mlawat festival flora 2 x per..x mau sdh-2 yerr..next year kte pakat pergi ramai-ramai..btw thank sbb sudi tgk pic kt atas nie..haha..ok nnti klu syida free nnti kte update eaa..bye-2..assalamualaikum smua..













Saturday, 30 June 2012

Senyum tAk perlu kAta apA-2

assalamualaikum...sye nk wt entry nie..blh x??blh la kan..haha ... syida arini nk  wt cter psal SENYUM la harini.why? why? hehe...sbenarnyer sje je pun..nk bg smua org senyum and nk wt kan hdup seseorg 2 lbh happy dgn senyuman,.yela nk senyum bkn kena byar pun.. klu kena byar syida pun x nk senyum.. haha.. yela ssah sgt k korg nk beri satu senyuman yg ikhlas kpda org lain..?? x kan? i know already..tpi ade setengah org yg kedekut sgt nk bagi senyum.. maybe dye igt senyuman dye 2 berharga sgt kot..






look at this guyz..klu korg senyum korg akn nmpk lagi HENSEM and lagi MACHO..so, xyah nk kedekut sgt la snyuman 2..lagi satu klu korg senyum korg akan rse more better and happy sbb dgn bersenyum korg akn rse hilang stress dan msalah korg 2...haha




tgk my cutest niece nie..time ni birthday dye..nme dye LAILA FITRAHTUL BALQIS..panjangkan..tau da 2..bdak 2 tahun pun pndai senyum..klu korg x reti nk senyum..aq pun x tau la nk ckp ape..btw..syida hrap and hope sgt-2 jgn la kedekut sgt nk bg senyuman 2..bknyer dosa pun..malahan dpt pahala lg..senyum itu sedekah..'hope your day is better than yesterday by smile today'...

Friday, 22 June 2012

~prActice mAkes perFect..!!~




                             salam smua...nmpk x pembaharuan di blog saye nie..nmpk kan??? haha..sbenarnyer syida sje je nk test-2 something new..rupanyer jdi plak..alhamdulilah la kan.. huhu..syida mntk tlg kakaq syida nk ewt tutorial 2..syida just add tutorial falling flower jer..btw..syida suka la tguk bunga jatuh-2 cam 2..x tau la korg klu skt mate memandang kan..skt k?? sikit la kan...





syida letek 2 pun sje jer..just nk menarikkan lg blog nie..yela something new maybe can change something worst kan..yola 2.. haha..thanks to my sister yg tlg wt kan tutorial nie..siti suraya..i really appriciate it..thank you very much my dear sisiter..

Friday, 15 June 2012

~truly friend~

                                                                   Assalamualaikum....
actually harini syida nk cter psal CINTA vs KAWAN...haha..what that?? yela zaman cyber and moden skrg nie kan mmg ssah nk jmpe org yg still SINGLE kan..btw..klu da berpunya skalipun jgn la smpai lpe mber plak.. yela skrg ni kt mata ko 2 smuanyer BF ko an.. yela dye kan si jantung hati,intan permata and berlian ko 2.. tpi jgn sampai kwan sndri pun ko nk lpe disebabkan BF ko 2.. yesss,,mmg aq mrh..know why??



sbb kan klu ko ssah kteorg jgak yg ko cri.. yela ikut kan hati kteorg yg tulus lagi murni ni kan..mmg x la nk tlg ko..cehhh... tpi fikir kwan pnyer psal kte org tolong tau.. mmg la klu da wt something keje 2 x baik nk ungkit-2,but, aqq mrh gile-2 kt ko ni sampai tahap GABAN da nie..adoyai!~





sbnarnye syida just nk pesan skt la kpda psangan yg ANGAU bercinta 2,,bkn x leh bercinta,,boleh jer,.. tpi jgn disebabkan cinta 2 korg tertipu dan lpe dgn kawan yg slama ni kt sisi ko time snang or ssah.. klu nk harap CINTA ko 2.,, mmg x la jwabnyer..yup, mmg x smua cinta mcm nie.. tpi kebanyakanyer la..i just want to tell  you that "the person who love you will do you happy in whatever situation".. that is call TRUE LOVE..klu stakat nk for fun jer baik x yah bercinta kan...ok..think it's yourself~

My live is nothing without u all~

                     Salam kawan-kawanku smua...haha..da lme syida x update kan??lme k??hehe..lme la jgak,sbnarnyer syida tgh bz sgt2..yela mggu exam mmg bz gile2 la jwabnyer..sbnarnyer,blh jer,tpi di sbabkan M bsar ni la..ape 2 M bsar?? MALAS la..huhuhu..actually bkan 2 yg syida nk cter kt korg,sbnarnyer cti yg 2 mggu yg berlalu nie, syida rse rndu giler-2 dgn mber2 syida..yela time kt skola x rndu la sbb hari2 jmpe kan.. ble da cti-2 ni bru terase kerinduannyer..haha.. rndu la sgt..




                  This is my very best friend,walaupun bru thun ni aq knal dye,tpi hati and naluri  aq mcm da knal dye dri kcik..haha ..ayat mkn dlam jer kan.. yela mne x nyer smua suka and duka kteorg share..x de pun nk malu..mmg x malu la jwabnyer, btw name dye ni Syazna Syahira.. sdap kan?? tau da 2..hehehe




ni plak ana farhana..opss..kakaq you tube la,yela dye ni da hot kt youtube kan?hot k?hehe..just kidding,,btw jgn mrh ye farhana..aq grau jer..

this cute and perasan cantik punyer amoi plak Shaznee Shafieza..sdap kan nmeyer..walaupun kadang-2 mgada2 skt 2...tpi sbenarnyer dye mmg seorg yg baik..smoga kkal brsme yg trsyang ye nanie..i pray 4 your happiness..btw smapai sini jela utk today yer..klu free nnti syida update blog lg ea..bye-2 lalink..kiss skt..muah3..hahha...gedik skt..









Tuesday, 3 April 2012

lOve U mY deAr!~

salam guyz..harini my heart is broken,.cinta ni mmg kejam kan,lgsung x mghargai hati n perasaan org,.ptut la org tua-2 slalu ckp yg cinta itu buta..tpi stelah ape yg trjdi bru aq sdar yg cinta bnar-2 buta..bkn buta mate,,tpi disebabkan cinta kte jdi x btol dan dah mcm org gila da...



i know i'm notperfect like others,but,i'm trying to be perfect..but why don't u appericiate it once..u will never know my love in u..i walk in rain because no one know i'm crying...i love u very much dear..please don't hurt  my heart..whatever happen I don't blame u bacause i konw that u have the right to be happy!!!!!

Monday, 19 March 2012

soAlan NaK MakAn kAki jer!!~


Soalan2 yg mnyakitkan haty.. jika anda prnah trkena, sila like dan komen

1) BILA ORANG NAMPAK KAU BARING TUTUP MATA ;
S : Kau tidur ke?
J : Tak lah , aku tengah training macam mane nak mati nanti.

2) KAU BAWAK TV YANG ROSAK JUMPA TECHNICIAN UNTUK DIREPAIR ;
S : Ye? Nak repair tv ke?
J : Tak lah , aku bosan! Saje laa aku bawak tv ni jalan².

3) TIME KAU BARU BANGUN TIDO ;
S : Kau dah bangun?
J : Ish tak laa , aku tengah tido sambil jalan laa bodo.

4) KAWAN KAU CALL PHONE UMAH KAU ;
S : Weyh mane kau sekarang?
J : Sini , kat bus stop !

5) ORANG NAMPAK KAU KUAR DARI BILIK MANDI BASAH² SAMBIL PAKAI TOWEL ;
S : Kau baru mandi ke?
J : Mana ade , aku jatuh dalam lubang jamban tadi !

6) PUKUL 7 MALAM , KAU BUKAK PINTU UMAH , BARU BALIK DARI KEJE ;
S : Hai , baru balik keje ke?
J : Tak lahh , baru nak pegi nih !

7) KAU KAT DALAM TOILET , PINTU BERKUNCI , ADA ORANG KETUK PINTU ;
S : Ada orang tak?
J : *suara kiut* Mane ade orang. Taik yang tengah bercakap ni !

<annoying seyh klau dpat 0rng yg cm ni>

Saturday, 17 March 2012

tEringin punyA pasAl~

assalamualaikum guyz..harini syida nak buat entry pasal MAKAN..hahaha..sbenarnyer bkn ape syida tetibr je rase nk mkn satu makanan nie.cbe teka??huhu..nk main teka-teki plak..sbenarnyer teringin sgt nk mkn coklat dgn kek aiskrim..yum-2..delicious!!


korg x teringin nk mkn ape-2 k??klu ade post la...mesti terliur kan tgk mkanan ni..huhu..syida pun sme jgak..klu la gmbr ni btol pnye..da lme da kne lahab...adoyai..camno nie..da la tgh lapar..help me!!

Thursday, 15 March 2012

cAri Cinta sEjAti~

Aku mencintainya, tanpa melihat kata "SEMPURNA" . . .
Aku mencintainya dengan melihat segala kelebihan dan kekurangan yang ia miliki ..
Aku mencintainya dengan segala kesabaran dan keikhlasan hatiku . . .
Aku mencintainya dengan melihat agamanya, bukan fizikalnya . . .
Aku mencintainya dengan sebentuk cinta yang ku punya . . .
Aku mencintainya tanpa melebihi rasa cintaku padaNYA .

♥ Jika kau mencintaiku karena Allah jangan dekati aku ♥

♥ Jika kau mencintaiku karena Allah jangan menggodaku ♥

♥ Jika kau mencintaiku karena Allah jangan merayuku ♥

♥ Jika kau mencintaiku karena Allah jaga izzahmu denganku ♥

♥ Jika kau mencintaiku karena Allah jangan menyentuhku ♥

♥ Jika Mencintaiku karena Allah jagalah hatimu dan hatiku agar tetap Mencintai-Nya ♥

JIKA BENAR LELAKI ITU MENCINTAMU..♥..♥..♥..♥..

♥ Dia tidak akan MENYENTUHMU sebelum menikah denganmu ♥
♥ Dia tidak akan MEMANGGILMU SAYANG sebelum menikah denganmu♥
♥ Dia tidak akan MELIHAT AURATMU sebelum menikah denganmu ♥
♥ Dia takkan menyebabkanmu LALAI DARI MENJADI HAMBA ALLAH YANG BAIK ♥

KemaAfan sukAr dibErikAN??!~

Biarlah orang mengata kita, jangan kita pula yg mengata orang...
Biarlah orang yang memfitnah kita, jangan kita pula yang melakukannya...
Biarlah orang menzalimi kita, kita maafkan ajer...
Biarlah orang mencaci kita, doakan shja petunjuk bagi mereka...ape kisah maaf kn je mereka nie...mgkin hr ni hr mereka?esok lusa mna thu hari kite pulak???i'm sorry..=_='

Bercakaplah yang memberi faedah, atau diam itu lebih baik...
Kenangkanlah budi orang, lupakanlah jasa kita...pahala sbenarnye mnanti kite...^^

✿~ Belajarlah MEMAAFKAN kalau ingin dimaafkan..
✿~ Belajarlah MENGHORMATI kalau ingin dihormati..
✿~ Belajarlah MEMAHAMI kalau ingin difahami..
✿~ Belajarlah MENYAYANGI kalau ingin disayangi..
✿~ Belajarlah MENGHARGAI kalau ingin dihargai..
✿~ Belajarlah MENYENANGI kalau ingin disenangi..

>Memaafkan tidaklah SERUMIT yang kita bayangkan, tidaklah pula SESULIT yang kita fikirkan, serta tidaklah pula SEPAHIT yang kita rasakan...*
>>Memaafkan itu di mana kamu memberikan sedikit RUANG KEBAIKAN di hatimu untuknya..*

*~ Kalau tidak mampu mencintai..
*~ Jangan pernah sentuh hati seseorang kalau tidak mampu setia..
*~ Jangan pernah mengukir janji kalau tidak mampu menggenggam hubungan..
*~ Jangan pernah beri pengharapan kerana hati manusia itu.....
:: terlalu bernilai untuk disakiti.. ::
:: terlalu mahal untuk disia-siakan.. ::
:: dan terlalu berharga untuk dihancurkan.. ::
Balaslah jasa orang, lupakan jasa kita...
Balaslah jasa orang, dengan melupakan kejahatannya...

 ^^Alangkah baiknya, diberi kejahatan dibalas pula dengan kebaikan...

~Rindu zamAn kEcik-2!!~

Salam smua,arini syida nak wt tajuk psal zaman kanak-2(tetibe rasa ridu kt zaman kanak-2 plak) hehe..korg mesti igt kan mcm-2 benda yg kte main dlu-2 an,..maklumla time 2 still krang cerdik lgi.haha..wpe org ckp ikut jer(mcm lembu kena cucuk hidung)..kihkihkih..sbenarnya syida nk cite psal satu permainan yg biase dimainkan oleh kanak-2,,yg itu LUMBA PEMADAM..heheh.,.mesti korg igt kan time dlu korg kecik-2 slalu gles main bnde ni..sampai duit blanja yg mak ayah kasi abis dok bli pemadam jerr..haha..tpi 2 la lumrah kanak-2 x main sehari mmg x sah..



yang ni plak mainan yg slalu jgak jgak bdak main kan,,iaitu TENG-TENG..huhu...klu main ni x pyah pkai duit pun.sbb mainan ni main pkai batu jerr,..haha..memang nk jimat klu main mainan formal ni jela..dlu klu syida balik kmpung je..memang slalu la main bnde nie,,x main klu mmg x blik rumah..haha..mmg la dlu time bdak-2 main smpai malam pun org akan cakap (BIASELAH 2 BDAK-2)..cbe korg main time da bsar msti dorg ckp (DA BSAR PUN MAIN MAINAN BDAK-2 LAGI)..adoyai...ape pon x bole..yg still msh bdak-2 tu korg abskan la zaman kanak-2 korg dgn hepy sbb da bsar x bole main mainan cam 2 da..haha..

Tuesday, 6 March 2012

Aurat wanita menaikkan Urat lelaki??!!~

                                                          assalamualaikum

hello my friend,,sory la lme x update..maklumla tgh exam kan,bz study la (study la sgt)..hahaha..ok2..sbenarnyer syida bkn nk cte psal 2,just intro jer..haha..sbenarnye syida nk cte psal remaja zaman skrg,,of course korg smua thu kan..klu sbut je REMAJA..standart la,mcm-2 jenis prangai ade..tpi bkn smua teruk yg korg sgka..ade jgak yg Baik dan Sebaliknyer..tpi skrg kan trend pkai HIJAB kan,,bkn trend la tpi FASHION...hehehe..x slh klu mcm 2..tpi ade yg pkai tudung tpi aurat ttap nmpk(camno 2??)...mksdnye x ttup smua la aurat dye..mmg smua orang x SEMPURNA,tpi kte kne berubah utk jdikan dri kte SEMPURNA...

cbe korg tgk gmbr 2,mmg la pkai tudung tpi x ttup aurat pun,bkn ape,,nme pun pkai tudung kan,mstila kne ttup aurat,klu mcm 2 baik FREE HAIR je kan.,,tpi ade jgak yg ckp,kira bgus la pkai tudung an,,mmg yg 2 x dinafikan,tpi ape gune pkai tudung tpi x ttup aurat,sme je dosa dye dgn x pkai tudund kan...
yg pasti syida nk igtkan korg kt luar sne 2,klu da nme MUSLIMAH 2,jge la ckt maruah 2..jgn ambil smbil lewa je..kte blh je nk ikt trend tpi biar trend yg OK..jgn yg KO plak..adoyai...ok la nnti syida smbung ag ea..bye-2..

Tuesday, 21 February 2012

~dEmAm vAnilA cOklAt~

urrmm..klu sbut je cte ni msti korg smua ske kan,,maklumla cte romantik mcm ni..comferm smua melopong dpan tv pnye la..haha,,termasuk la aq skali..hehehe..
tpi cte ni mmg lain dri lain kowtt..yela plakon pun mmg cntik & hensem plak 2..kdg-2 ade curtain org ni tgk cte ni bkn ape..just nk usha mamat hensem kt cte 2..maklum la mmg hensem pun..

tapi jujur aq ckp mmg terbaik glea cte nie..bkn abs kt uma jer..sampai skola mber aq dok cte,,bru je smpai bkn nk tnye khabar k?ape k??ni tnye "ko tgk x cte vanila coklat smalam" iisshh...geram je aq...tpi maklum la mmg da kne tahap truk dmam dorg terhadap cte romantik nie..ish-3..apepon aq pundmam jgak cte nie..sampai tgok kt YOUTUBE 3 kali ulang..truk kan>??aq tau da 2..sampai akaq aq perli aq..tpi x ksah pun..hehehe..



tpi jujur aq ckp pelakon-2 dlam cte ni smua ade skill nk berlakon..mcm AARON AZIZ gituu..haha...whatever la..tpi msti korg smua skt hati dgn liyana(Nabila bella) dgn kamal(iqram dizly),,aq tau da..aq pun sme..tpi x pyh nk mrh dorg sgt la sbb dorg just jln kan keje dorg jer,,nk mrah sgt prgi la mrah pengarah 2 sbb dye yg arah pelakon 2 kan..haha..x pe,,apepon cte ni mmg terbaik la..,,bak kate org terbaik dri ladang gituw..apepon slamat menonton cte ni di tv3 ea..skali tgk msti nk lagi..

Sunday, 19 February 2012

bErcOupLE??snAng Or sUsAh?!~

klu sntuh bab ni msti korg smua igt time korg smua ade psangan kan?? best k bercouple ni? of course bg org yg tgh bercinte best glea-2..yela..mne x nyer,.ade org jage kan..sbenarnye x jgak..abs 2 yg jage korg smpai bsar ni sape?? of course parent kan..so,klu stakat nk bercinta 2 x pela..jgn smpai lbh-2 plak..mmg smua org bercinta..yela bercinta 2 kan lumrah manusia.,klu x bercinta 2 bkn manusia la..haha..tpi jgn smpai kte korbankan dri kte utk cinta yg x pasti jdi milik kte..

mase brcinta mmg la..pijak smut pun x mati..tpi., lpas da bercinta lame-2 bkn stakat smut lg..gajah pun mati..hehehe..yela dpan GF/BF korg smua nk kne cover..sampai mkn pun nk malu-2..klu dpan mber or parent mkn smpai x igt org..kih3..smua dibedalnyerr..kte bole brcinta tapi ade HADNYE.. jgn smpai bercinta x igt dunia..ssah la klu cam 2..

bercinta ni smentara je pun,..yg kekel cume perkhawinan..ni bercinta bagai nk rak..abis-2 ptus kt tgh jalan..ape pon x bole..tpi klu tnye pndapat aq la..aq lg prefer brcinta lpas kawin..bak kate org tue-2 bercinta lpas kawin 2 kekal and bahagia..askhir sekali aq igtkan la org yg tgh bercinta 2 spaye pndai jage dri and pasangan korg masing-2..

~friEndshIp~

ape itu persahaatan?? persahabatan itu seperti kawan.. yg sentiase ade dgn kte wakru ssah or snang.. dye x prnah tggal kan kte sorg-2..yg slalu menemani kte waktu kte ade msalah.. dan yg slalu menasihatkan kte..human not perfect right?? mmg stiap ,anusia x smpurna., tetapi kte kena berusaha utk sempurna kan diri kte sndri..

kte pun kne la pandai dlm bab pilih kawan nie..maklumla klu kte pilih yg teruk,mmg teruk la kte.but,if we choose the best and right..insyaallah,kte akan menjadi insan yg berguna..kte kne plih kwan yg slalu menemani kte x kira la dlm ape keadaan pun,yg pasti ade time kte memerlukan..bkn nye time snang jer..time ssah..smua HILANG..dan kawan yg sejati x kan benar kan kte melakukans esuatu yg akn merosakkan dri kte sndri..